Program de limba germana

Limba germana este vorbita ca limba materna in Germania, Austria, Elvetia, Luxemburg si Liechtenstein, in estul Belgiei, precum si in regiunea Schleswigul de Nord (Nordschleswig) din sudul Danemarcei, in regiunea autonoma Tirolul de Sud (Südtirol) din nordul Italiei, in regiunea Opole din Polonia si in regiunile Alsacia (Elsaß) şi Lorena (Lothringen) din Franta.

De asemenea, germana este vorbita ca limba materna de 45 mii de persoane in Cehia (mai ales in regiunea Egerland) si de circa 110 mii de persoane în Ungaria (cu precadere in regiunea Dunantul).

In Romania, limba germana este vorbita de circa 60 mii de persoane de origine germana (conform recensamantului din 2002).

Conform estimarilor UE, germana este limba cu cel mai mare numar de vorbitori in Europa si cea de-a treia limba studiata in lume.

Daca la aceste repere mai adaugam si cateva nume ca Goethe, Grimm, Hesse, Karl May, Mann, Brecht, Schiller, Kleist, Heine, motivele pentru care invatarea limbii germane poate deveni o prioritate sunt mai mult decat evidente.

Va invitam sa calatoriti impreuna cu noi in lumea basmelor lui Grimm si a setei de cunoastere a lui Faust!